divendres, 16 de maig de 2008

VBC

Rebo la informació de que aquest dissabte es farà una celebració per concloure la campanya Volem Bisbes Cristians. Han estat uns mesos durant els quals han rebut més d'un miler d'adhesions, han sortit en diferents medis de comunicació, ens han convocat a diferents actes de reflexió i diàleg, i he pogut veure les seves enganxines en llocs ben diferents i fins i tot inverossímils. Personalment, he de dir que en porto una a l'agenda que utilitzo a l'escola, i això ha provocat unes quantes discusions amb els meus alumnes: Què vol dir? que els bisbes no són cristians? que hi ha bisbes en altres religions? que els cristians voleu més bisbes? Crec que els he sabut explicar que el que hi ha al darrera és la petició d'una església de comunió que sigui més oberta, més dialogant, més plural i més horitzontal. Una església on l'autoritat es visqui des del servei i on tots ens en sentim corresponsables. Una església poble de Déu, cada cop més cristiana. Tasca dels bisbes i tasca nostra.
Certament el lema de la campanya és provocador, i suposo que això ha pogut provocar el refús per part de persones que d'entrada estarien d'acord amb aquest missatge d'alerta, però que en canvi no senten que la provocació sigui la manera. Però un lema té precisament l'objectiu de cridar l'atenció, i Volem Bisbes Cristians, ho aconsegueix.
Ara decideixen que ja n'hi ha prou, que és bò que les campanyes tinguin un inici i un final. Per aquest motiu ens convoquen dissabte a les 20 hores a la Parròquia de Sant Francesc d’Assís al Poble Nou (C/Ramon Turró 130, Barcelona – metro Llacuna).
Ens hi veiem!
màngels