dilluns, 26 de maig de 2008

NECESSITEM HEROIS

L'expectació per l'estrena de la quarta entrega de les aventures de l'arqueòleg més famós sobre la terra, m'han fet pensar sobre la nostra necessitat humana de tenir herois, referents al límit de la realitat que ens permetin creure que, fins i tot allò que sembla impossible, està al nostre abast.
¿Qui no recorda aquella extraordinària fugida d'Indiana Jones en una vagoneta per un túnel d'una antiga mina?. Qualsevol de nosaltres no hagués superat el segon obstacle. Ell sí ho fa, un entrebanc darrera l'altre, i encara té esma d'intercalar-hi petits tocs d'humor que el fan plenament humà dins el seu paper d'heroi de pel·lícula.
El nostre temps necessita persones humanes, corrents, del carrer, capaces d'assumir una valentia i un lideratge no tan comú. Persones amb valors, persones íntegres, generoses, que avantposin els interessos dels altres als propis. Necessitem herois de la quotidianitat que ens facin mirar més enllà, i descobrir que aquell horitzó no és un miratge. En paraules de Martí i Pol, que ens facin creure que tot està per fer i tot és possible.

Teresa