dijous, 29 de maig de 2008

RENOVAR-SE O MORIR

Vet aquí un lema dels nostres temps: renovar-se o morir! Renovar el fons d'armari a les rebaixes, la cuina a Ikea, el pentinat a Llongueras, l'epidermis a un spa, la nevera a una botiga de delicatessen... Fer nou i donar-li un to actual a allò que forma part de nosaltres o marca la nostra manera d'anar pel món. Renovar-se per no caure en la monotonia, per sentir que els dies són diferents, per experimentar que la vida llisca pel calendari deixant-hi la seva petjada.
Encara que pugui semblar extrany, les monges també ens renovem. Ens hem apuntat a les noves teconologies com la resta de mortals, sobrevivim com tothom al món de la immediatesa i el neguit, ens adaptem als governs d'un color o un altre i als capricis de la política...
Però hi ha un dia en que, a més de tota aquesta gimnàstica quotidiana, les monges del Sagrat Cor renovem el que és el pilar de la nostra vida: fem nou el nostre compromís de seguir a Jesús en la Societat. Cada any, en un dia com el de demà (Sagrat Cor, sempre en divendres!), renovem els nostres vots i ho fem juntes, perquè compartida és la nostra vocació en aquesta família.
Confiades en Aquell que tot ho fa nou, demà, als cinc continents, més de tres mil dones ens unirem en un agraïment comú i un sol desig: ser a la terra el cor de Déu.

Teresa