dimarts, 17 de juny de 2008

SALVAVIDES

En aquests finals de curs, atrafegats, tensos, calurosos... a vegades necessitem un salvavides, una mena de planxa que suri enmig de l'aigua a la que poguem recòrrer en cas de necessitat. Avui jo necessitava un salvavides per sobreviure a la darrera classe del dia. Sabia que si entrava per la porta dient-los que podien estudiar per l'examen de religió de demà, m'exposava a acabar la classe amb més d'un alumne al passadís (sempre el darrer recurs), jo de mal humor, ells enfastiguejats... Per a aquesta ocasió calia un pla B implacable.
Un ratolí cuiner, un mini xef parisenc, ha estat el meu aliat per passar aquest tràngol. Ratatouille ha estat l'excusa per dur-los al saló d'actes i descansar tots plegats una mica, que també ens ho mereixem. En acabar la selecció d'escenes prevista, un d'ells em preguntava: entra per l'examen? Ai... sembla que l'examen és la mida de totes les coses... i potser nosaltres mateixos ho afavorim, no ho sé. Se'm fa difícil relacionar evangelis apòcrifs amb Walt Disney, però coses més difícils s'han vist.
Per l'examen de demà no entra, però pel de la vida... crec que acceptar l'ajuda del qui sembla menys indicat, assumir les pròpies limitacions i aprendre a treballar en equip més enllà de les aparences, sí els pot ser tot un aprenentatge.
No heu vist la pel·lícula? No us la perdeu!! Val la pena!!
Teresa