dijous, 19 de juny de 2008

CIUTADANIA

Després d'uns dies d'incertesa, ja sé quines seran les matèries que impartiré l'any que ve. Religió a 2n i 4rt d'ESO i 1er de Batxillerat i Educació per a la ciutadania. Les religions, encara que la 2n serà nova per a mi, les tinc força apamades. Em va per formació (vaig estudiar Teologia) i per devoció. La que em ve més de nou, però no tant, és l'Educació per a la ciutadania, que tantes portades de diaris i comentaris ha merescut.
Fullejo el llibre (triant-ne amb cura l'editorial) i crec que, malgrat que només mereix una hora setmanal, en una edat d'hormones en ebullició, tinc per davant unes 35 hores impagables per desenvolupar aspectes tan fonamentals de la vida en comú com la convivència, la democràcia, els drets humans... Crec que és una assignatura feta a mida pels inquiets en qüestions socials i encara més, pels que estem preocupats per l'individualisme aclaparador que ens arrossega sense adonar-nos-en. Fa poc llegia en un document redactat per les rscj del Congo: "Som, ergo sóc". Què lluny estem d'aquest sentit comunitari, en el que l'existència del grup és el que em configura com a persona!!
Ja hi haurà temps per explicar si me'n surto. Però el que es porta a la sang s'acaba transmetent, i , tant de bo, encomanant.
Teresa