dilluns, 6 d’octubre de 2008

EL MÉS PREUAT, QUANT VAL?

Aquest cap de setmana hem tingut convivència de Confirmació. El tema era ben senzill: les persones, tenim preu? Hem partit d'una notícia d'un home d'austràlia (aquesta mena de coses només passen a l'altra punta del món) que va posar la seva vida a subhasta a través del portal eBay. La sorpresa va ser majúscula tot llegint la notícia: ho venia tot, inclosos mitja dotzena d'acudits i la relació amb l'ex-nòvia. Realment no tenim preu o només és qüestió d'afegir zeros a una xifra?
A continuació vam aterrar ben aprop de casa: la publicitat és un món on la compravenda és constant, i la majoria de vegades ni ens n'adonem. És perspicaç, ens crea necessitats, ens uniformitza fent-nos sentir diferents. Vaja, tot un art.
Qui no s'ha deixat portar per un anunci, un eslògan, una cançó? Qui no ha comprat alguna cosa totalment inútil només perquè era molt econòmica, tota una ganga!, dèiem.
A la web de Siro López hi podeu trobar exemples molt interessants de contrapublicitat per a les vostres classes, grups....
I a la vida real... bona sort per esquivar les temptacions, els 3X2 prescindibles i les infinites últimes ofertes que, subtilment, posen preu a la nostra vida.
Teresa