dijous, 16 d’octubre de 2008

LA CRISI QUE NO ÉS NOTÍCIA

La Clara, una amiga de Mèxic, m'acaba d'enviar un powerpoint. Amb unes imatges que no t'acabes de creure, és una denúncia a la situació d'Haití, on la crisi és permanent i endèmica, i com a tal, no surt a cap diari ni encapçala els informatius de cap cadena.
La conseqüència de l'augment dels preus del aliments es concreta en aquest país en que moltes persones mengen unes galetes que són una barreja de fang, sucre i mantega vegetal. Aquesta barreja pot portar paràsits mortífers o toxines industrials. El seu consum habitual comporta un alt risc de desnutrició. L'esperança de vida d'Haití és de 57 anys, i el 50% és analfabeta.
Transcric aquestes dades després d'haver dormit plàcidament, d'un bon esmorzar, d'agafar un cotxe i venir a treballar, d'una classe a Batxillerat amb alumnes amb unes condicions de vida semblants a les meves... i la visió d'imatges com les que us adjunto m'ha resultat una bufetada de bon matí.
La meva amiga Clara es preguntava què es podia fer amb situacions com aquesta. Jo, per començar, us la comparteixo. També agraeixo la presència d'una comunitat del Sagrat Cor que fa anys que dóna la seva vida en aquest país, per estar al costat dels més pobres. La resta, el que tinc a l'abast, serà seguir educant en la justícia i la pau de la millor manera que pugui.
Teresa