divendres, 17 d’octubre de 2008

CITIZENSHIP

Es fa difícil d'explicar el que s'està vivint al País Valencià en relació amb l'assignatura d'Educació per a la Ciutadania. És complicat perquè s'ha volgut fer complicat. I això acostuma a passar quan hi ha forts interessos amagats, en aquest cas, polítics.
Per una Ordre de la Conselleria d'Educació, les classes (una hora a la setmana) s'han impartir en anglès. Les raons? Fer passes cap al trilingüsime. Els resultats? No hi ha prou mestres capacitats, els alumnes no tenen prou coneixements d'anglès per seguir la matèria amb fluïdesa, s'ha expedientat a professors de la pública que s'hi han oposat... Les conseqüències? Desvirtuar una matèria cabdal en el procés de fer-se persones en una societat concreta i aconseguir desprestigiar-la.
Jo entro a classe amb una professora d'anglès. Cada 20 minuts aturo l'explicació i ella els copia vocabulari en anglès a la pissara. Aquesta ha estat la solució a la majoria de centres. La solució a la imposició i a un extrany afany lingüístic que, menystenint el valencià, es disfressa d'universalista.
Teresa