dijous, 23 d’octubre de 2008

UN ATREVIMENT

Fa dos dies vaig dir que sí a una proposta força agosarada: m'han demanat que escrigui una petita biografia de Santa Magdalena Sofia Barat. Acceptar aquesta proposta, que ja us aniré explicant, m'ha resultat un acte de gran atreviment per la meva banda. A la comunitat tenim llibres extensísims sobre la seva vida, obra i miracles. Algún, fins i tot, és de bon llegir per una lectora del segle XXI, perquè en això de les vides dels sants es nota que els anys (i els segles) passen. Recordo que recent fets els vots, vaig voler llegir-ne un que dia rera dia, se'm queia de les mans. No debia ser el moment oportú, em vaig quedar en pau i el vaig tornar al seu lloc. Fa pocs anys, una rscj irlandesa va escriure'n una biografia molt interessant, adaptada als nostres temps en el llenguatge i en els punts d'interès en que incidia. Aquest volum de més de 700 pàgines va fer-me companyia durant la provació, la preparació a la professió perpètua. El vaig gaudir com cap altre.
Què té d'atrevida l'escriptura (que tant m'agrada) i explicar als altres la vida de la "meva fundadora"? Doncs he descobert que quan t'acostumes a la comunicació virtual, a les paraules perdudes enmig de la xarxa, el paper concret i tangible, de cop i volta, impressiona.
I sobre Magdalena Sofia Barat, crec que és tot un repte saber explicar, en poques paraules, una vida i una obra com la seva, sobretot, defugint els tòpics.
Tot plegat, una oportunitat i una aventura. Ja us l'explicaré!

Teresa