diumenge, 24 de maig de 2009

SANTA MAGDALENA SOFIA BARAT, LA INTUÏCIÓ D'EDUCAR

La tardor passada us parlava de la proposta que el Centre de Pastoral Litúrgica m'havia fet: una breu biografía de Santa Magdalena Sofia per la seva col·lecció Sants i Santes. Un encàrrec d'aquells que quan l'assumeixes saps que suposa un tipus de feina que t'acabarà recompensant. Avui, vigilia de Santa Magdalena Sofia, amb el llibret recent imprès a les mans, afirmo que l'esforç ha valgut la pena. Crec que l'escrit és àgil, fresc, actual, fluid, sense més pretensions que apropar la seva figura a qui encara no la coneix, qui la coneix una mica però en vol saber més coses o per refrescar la seva obra a qui la té fa anys com a referent. Crec que compleix el seu paper: un llibret per anar fent boca, per assaborir-ne els trets bàsics sense empatxar-se (trenta pàgines escasses no ho permeten), per reviure un carisma nascut en el passat que manté la seva vigència i actualitat. Una dona, un temps concret, unes necessitats, una intuïció com a resposta.
Teresa

5 comentaris:

volvoreta ha dit...

Enhorabuena Teresa por la publicación (¡¡tengo muchas ganas de leerla!!) y felicidades anticipadas en el día de vuestra fundadora.
Un abrazo grande

El mosquit i el camell ha dit...

Teresa, està molt bé. Me l'he llegit mentre en feia la maquetació!!! Per molts anys, i bona diada de la santa!
Mercè

Anònim ha dit...

Teresa,
Estic esperant veure el llibre. Llegirlo, ja ho he fet. Molt bé. Recordo amb simpatia i emoció els dies de Joigny. Es tan maco aquell petit poble, que va significar tant!
Montse

El mosquit i el camell ha dit...

Ja es veu que Santa Magdalena Sofia deuria ser culé. Per molts anys, Teresa (i Montse). De debò que me n'alegro... però confio que algun dia podrem descansar una miqueta de futbol... Una abraçada,
Mercè

Teresa i M.Àngels ha dit...

Gràcies pels vostres comentaris. Espero que el llibret de Santa Magdalena Sofia us apropi a una dona valenta, que se sabia molt limitada i va aprendre a confiar.
I Mercè... segur que el que tu vols és el que molts enyorarem durant algunes setmanes: el final de la Lliga, les vacances dels futbolistes... però també és cert que tots necessitem descansar de tantes emocions. Teresa