divendres, 5 de juny de 2009

JA SÉ PER QUI VOTARÉ

Si, perquè recordo que diumenge de nou hi ha eleccions, les europees, que sempre ens passen més desaparecebudes. Després de donar-hi moltes voltes, de considerar diferents aspectes i criteris, crec que ja sé per qui votaré. No és fàcil, no. Dretes, esquerres, utòpics, sobiranistes, europeistes... Tot un reguitzell d'ideologies que se'ns apropen amb la intenció clara d'esgarrapar un vot al contrincant. Però per fi ho tinc clar. Votaré, és a dir, aniré a votar per:
* els més de 2.000 joves morts a Tiananmen ara fa 20 anys, que farts d'un sistema totalitari, reclamaven la democràcia.
*per la birmana Aung San Suu Kyi, premi Nobel de la Pau l'any 1991, en arrest domicilari per denunciar els abusos de la junta militar i reclamar eleccions lliures.
*per les dones d'Arabia Saudita, sense dret a expressar-se en unes eleccions.
*pels quaranta anys de dictadura franquista, per la memòra històrica d'un pais sense drets ni llibertats, per la lluita contra l'oblit.
Teresa

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Teresa,
Quin és el vot que correspon a arreglar tot el que vols que ho trobo molt bé?
Montse

Maria Escalas Bernat ha dit...

Anava a fer la mateixa pregunta!

Anònim ha dit...

Jo no pensava anar a votar, perquè els partits han dedicat el seu temps a "tirar-se els trastos pel cap" en lloc de presentar les seves propostes i no mereixen el notre esforç. Però, després de llegir la teva reflexió, he anat a votar per tots els que tu has fet menció (i uns altres que jo tinc al cap).

Gràcies, Teresa.
Catimar.

Teresa i M.Àngels ha dit...

Montse i Maria: vosaltes demaneu molt! No només voleu la motivació sinó que també la resposta a la gran pregunta, i això és molt personal.
Catimar: me n'alegro que la lectura del bloc t'hagi empès al col·legi electoral.
Salutacions, Teresa

María ha dit...

Totalmente de acuerdo. Se ha luchado mucho por el derecho al voto y ahora despreciamos la oportunidad... por eso fui a votar