dilluns, 20 de juliol de 2009

LECTURES ESTIUENQUES

Una de les coses que l'estiu facilita és la lectura, bé, l'estiu... i rodalies Renfe i els seus corresponents retards. En aquest cas, les obres de l'AVE a Montmeló m'han permès llegir-me un llibre en només tres trajectes: Quiet de Màrius Serra (Empúries). Gràcies, Adif !!
Sabia que havia estat un llibre molt venut, que fins i tot el seu fenòmen va generar l'organització d'un concert en favor dels "quiets", altres nens i nenes com el Llullu, nens realment especials.
M'agradava saber què hi havia darrera d'aquest escriptor, d'aquest malabarista dels mots, i com s'encaixa i es viu en el dia a dia la realitat d'un fill amb paràlisi cerebral, ara que tots ens hem apuntat a la recerca del perfeccionsime i l'èxit.
El llibre és molt sincer, no defuig les dificultats ni les frustracions d'haver d'entomar una realitat com aquesta. Tampoc és triunfalista ni vanalitza una situació complexa, incòmoda moltes vegades, i que genera un gran patiment. A partir del que serien petites anècdotes, ens mostra un relat profund, íntim, colpidor.
Crec que amb el Llullu, la família Serra s'obre a una nova dimensió. La dels que viuen descentrats d'ells mateixos, la dels que detecten la necessitat abans que ningú els la demani, entre altres coses perquè aquest algú ni parla, ni es pot expressar a la manera tradicional. La dels que descobreixen els altres "llullus" de la nostra societat i no aparten la mirada ni donen les gràcies perquè no són els seus fills.
Teresa

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo també he llegit aquest llibre a les estones que estic al cotxe esperant la sortida dels meus fills.

Bon llibre

Anònim ha dit...

Es un llibre excel.lent.
De fet el Joan Barril diu que es un dels millors llibre que s'han escrit mai.
El Lluis ens va deixar el dia 24 de juliol.
Mai el podrem oblidar.