divendres, 18 de setembre de 2009

SIGNES DELS TEMPS

Ahir va fer 15 anys dels meus primers vots, fets a Granada amb la il·lusió pròpia de la primera joventut, amb la ingenuïtat de les primers passes, amb l'alegria de saber-me en el meu lloc.
Ha plogut molt des d'aleshores, algunes coses han canviat, en la seva forma, en la seva expressió, en la seva profunditat... i d'altres mantenen el vigor i el sentit del primer dia.
Vaig fer el noviciat a Granada, en una casa amb vistes a la Sierra, amb 15 habitacions, dos pisos i uns baixos... una casa pensada per una batalló de novícies i una comunitat formadora. Ara, quinze anys després, el noviciat és a Saragossa en un pis petit i hi tenim una novícia. Les coses han canviat molt. Sobren espais, la pastoral va a les palpentes, els temps són uns altres.
Un signe d'aquest canvi ens l'explica la mateixa capella del noviciat de Granada: en altres temps plena de gom a gom, i ara traslladada a una petita comunitat de la ciutat on s'inicia una aposta comuntària de dues joves religioses i una laica de Guatemala, una proposta de comunitat oberta, un lloc de referència per a joves, un espai càlid d'acollida. Una Mare de Déu senzilla, un tronc ferm i estable, un sagrari que incorpora el món sencer... Un signe dels temps, un motiu per a l'esperança.

Teresa

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Després de conèixer la vostra participació a una comunitat intercongregacional, aquesta proposta amb laïques me pareix guapíssima. Esper que l'Esperit estigui entusiasmat per donar vida aquest nou signe.

Cati.

Anònim ha dit...

Per molts anys, sembla que fos ahir.

Tampoc no ha plogut tant, no et creguis. El temps passa a poc a poc.

Com diuen els mallorquins, no s'entén com és que la vida és tan curta i el dia, tan llarg.

No he acabat d'entendre on serà aquesta comunitat nova de dues religioses i una guatemalteca. Tu hi seràs o què? Com a religiosa, que com a guatemalteca ho tens molt difícil.

Una abraçada,

Enric