dimarts, 29 de desembre de 2009

LA FE DELS MALALTS

Per una malaltia puntual, el passat diumenge la meva mare va haver d'estar-se al llit. Li van prescriure tres dies de repòs abans de tornar a fer vida normal. Li vaig suggerir veure la missa que fan per televisió. Quan va ser l'hora, des de casa, va participar amb absoluta comunió amb el que se celebrava en uns estudis de televisió. Potser fins i tot més que molts diumenges a l'església, amb mil i un sorolls i distraccions.
Pels que tenim agilitat i possibilitat de moure'ns, una missa per televisió ens pot semblar una cosa carrinclona, d'altres temps. Pels que han de romandre a casa, al llit, en una cadira de rodes... celebrar la fe d'una manera cuidada els ajuda a sentir-se acompanyats en la seva fe i els permet participar de cor en el banquet de Jesús. Avui sóc més capaç d'entendre el bé que aquest senzill mitjà pot fer a tanta gent mancada de salut i de forces, però que se senten en el camí de l'autèntica salut de la salvació.
Teresa

1 comentari:

Maria Escalas Bernat ha dit...

La meva padrina fa molt temps que mira la missa per la televisió. Tens raó: fa un gran servei, tot i que ens pugui semblar xocant als que hi podem anar presencialment.