dijous, 8 de gener de 2009

CINEMA SENSE REBAIXES

Abans d'entomar el cap de setmana, i per a qui, com jo, no vulgui passar-se'l tot sencer de botiga en botiga comprant el que necessita i el que no, dues propostes de bon cinema que m'han sorprès pel que tenen en comú: ambdues tenen una dona de protagonista, una dona valenta, lluitadora, que trenca esquemes enfrontant-se als estereotips socials, que sap quins són els seus drets i que al reclamar-los, aconsegueix que tota la seva societat avanci cap a la llibertat i la justícia.
Una, "Australia", recomanada al públic desitjós de descobrir nous mons, de veure bons relats d'aventures, paisatges inmensos, de somriure, de sentir histories amb majúscules.
L'altra, "El intecambio", un drama del principi al final, una narració entranyable i colpidora, ben explicada, que no decau en cap moment. L'autenticitat dels fets que descriu la fa encara més punyent i creïble, tant, que voldries que aquella història mai hagués succeït.
Dues bones pel·lícules, ben interpretades, ben ambientades, compatibles (això ja depèn del pressupost), recomanables, prou llargues (més de 140 minuts totes dues) com per ajudar a sobreviure al fred i a les aglomeracions d'un cap de setmana de gener.
Teresa