divendres, 24 d’abril de 2009

SANTS I SANTES DE DÉU

Amb els de 2n de l'ESO tocava parlar dels sants: vida, símbols, devocions... un seguit d'informació poc suggerent per a nois i noies de 13 i 14 anys, poc familiaritzats amb tota aquesta litúrgia religiosa. Vam començar parlant de la relació entre els sants i les professions:una mena de joc en el que a través de quatre dades biogràfiques es podia endevinar amb quina feina se'ls relacionava. Va ser molt interessant: el pare d'una alumna, fotògraf de professió, tenia un quadre de la Verònica al seu estudi, els amants dels twenti van descobrir que la seva patrona és Santa Tecla, i els futurs conductors ja saben que Sant Cristòfol va ser un privilegiat duent el nen Jesús a coll-i-be.
Sants i santes, llegendes i històries que recullen el bo i millor de les actituds cristianes. Certes o no, sempre ens conviden a la veritat, la senzillesa, la caritat, la valentia i la solidaritat.
I si no, que els ho diguin als catalans que sortien ahir al carrer homenatjant un cavaller amant de la justícia que potser mai va salvar cap princesa ni va matar cap drac.
Teresa