dijous, 21 de maig de 2009

ALLÒ QUE FÈIEU A UN D'AQUESTS PETITS...

Ens apropem a la celebració de Santa Magdalena Sofia i, com totes les festes grans, es mereix una preparació acurada. Ja fa dies que a l'escola ens hi vam posar i durant dues setmanes tindrem els alumnes mobilitzats amb una finalitat molt clara: establir una relació d'empatia amb els seus "companys" del Sagrat Cor de la RD del Congo.
Cada any, els alumnes del Congo són els protagonistes de la nostra Campanya de Solidaritat. Segons les necessitats, hem recaptat diners per a comprar mobiliari escolar, material de l'aula, ordinadors o una furgoneta. Aquest any el que ens demanaven era ben bàsic: aliments. Cada curs, en la mesura de les seves possibilitats, es comunicarà amb els nens d'allà. Ells ens van enviar cartes i fotos, i estan esperant la nostra resposta. Jo ahir i avui ho he treballat amb es de 4rt de l'ESO. Han escrit vàries cartes, de cada classe en farem una carta-resum, la farem traduir al francès i la signarem tots. Ha estat una dinàmica interessant i la majoria se l'ha pres amb interès. Per on anava l'exercici d'empatia? En adonar-se'n que no poden posar qualsevol cosa, que han de tenir molt en compte qui ho llegirà i les seves circumstàncies:
  1. que dir-los que són pobres no és políticament correcte i en tot cas, només és una part de la veritat perquè la pobresa pot tenir molts colors.
  2. que dir que no els agrada anar a l'escola és una bufetada moral per a qui ho llegeix.
  3. que explicar què fan i quant es gasten durant el cap de setmana és un acte que toca la pròpia consciència.
  4. que no aprofitar les moltes oportunitats que tenen és un acte d'injustícia.
Segons els cursos farem dibuixos, comics, fotos, de l'escola powerpoints... i les cartes de 4rt, és clar! Del que he llegit, el que més m'ha commogut ha estat "us volem ajudar perquè sabem que, en una situació inversa, vosaltres farieu el mateix". Beneïda empatia!!

Teresa