divendres, 19 de juny de 2009

ESTEM DE FESTA !!

Avui és una festa de família i d'Església: el Sagrat Cor. Prenent certa perspectiva d'una iconografia tradicional que a molta gent, com a mi mateixa, no atrau, la festa d'avui ens recorda que Déu és amor, compassió i misericòrdia i que aquesta és la invitació vital que se'ns fa: viure des d'aquestes actituds per tal fer present l'Amor del seu Cor allà on el dolor conviu amb l'esperança i el desig de viure.
En un dia com avui tota la Societat del Sagrat Cor, amics i famílies... s'uneixen i fa realitat allò que anomenem Cor Unum, un sol cor, un sol batec, i ens hi ajuda la carta que tradicionalment escriu per aquesta data la nostra Superiora General. D'aquesta carta de la Kathleen Conan n'extrec un fragment:
Avui, com ho va fer en el seu temps, Sofia ens crida a arrelar-nos en les cultures i els mons que estan constituint el nostre segle. Ens crida a fer-nos presents allà on el cor del nostre poble està sent traspassat, on les ferides de la creació i del cosmos estan demanant una resposta. Sofia ens anima a afinar la nostra capacitat de discerniment i de perspectiva, per tal que puguem entendre la interconnexió les nostres eleccions. Ella ens anima a desenvolupar la nostra sensibilitat i compromís per descobrir en el nostre context el rostre de Déu, els brots d'amor i les capacitats per construir una vida de justícia, pau i d'integritat de la creació.
Tradició i actualitat, arrels profundes i brots que neixen, contemplació i compromís concret.
Bona festa a tothom!
Teresa