divendres, 18 de setembre de 2009

SIGNES DELS TEMPS

Ahir va fer 15 anys dels meus primers vots, fets a Granada amb la il·lusió pròpia de la primera joventut, amb la ingenuïtat de les primers passes, amb l'alegria de saber-me en el meu lloc.
Ha plogut molt des d'aleshores, algunes coses han canviat, en la seva forma, en la seva expressió, en la seva profunditat... i d'altres mantenen el vigor i el sentit del primer dia.
Vaig fer el noviciat a Granada, en una casa amb vistes a la Sierra, amb 15 habitacions, dos pisos i uns baixos... una casa pensada per una batalló de novícies i una comunitat formadora. Ara, quinze anys després, el noviciat és a Saragossa en un pis petit i hi tenim una novícia. Les coses han canviat molt. Sobren espais, la pastoral va a les palpentes, els temps són uns altres.
Un signe d'aquest canvi ens l'explica la mateixa capella del noviciat de Granada: en altres temps plena de gom a gom, i ara traslladada a una petita comunitat de la ciutat on s'inicia una aposta comuntària de dues joves religioses i una laica de Guatemala, una proposta de comunitat oberta, un lloc de referència per a joves, un espai càlid d'acollida. Una Mare de Déu senzilla, un tronc ferm i estable, un sagrari que incorpora el món sencer... Un signe dels temps, un motiu per a l'esperança.

Teresa