divendres, 11 de juny de 2010

SI LOGO

Recordo ja fa uns anys, un llibre que va fer furor entre el pensament plural i el moviment per una altra globalització: "No logo. El poder de les marques", de Naomi Klein. Passats als anys, veus que els logos s'extenen arreu, que són poderosos signes identitaris, que en temps de confusió necessitem visualitzar-los i creus que més que oposar-t'hi, els has de convertir en amics de la teva causa. Els nostres logos i simbols... diuen molt de nosaltres i ens fan sentir a casa.
Avui, festa del Sagrat Cor, vull verbalitzar el logo de la Societat del Sagrat Cor, tot i que, en aquest cas, possiblement les paraules sobrin. Mary Shanahan, rscj de la província d'Austràlia/Nova Zelanda, ho expressa d'aquesta manera:
El Sagrat Cor és l’amor que ens atrau i ens porta enfora i l’obertura del logo n’és un símbol.
La creu que uneix els extrems del cor ens parla de ser veritable amor, que estar oberta al món no és simplement tenir un sentiment íntim o mirar als altres a distància. Hi ha una profunditat en l’amor que passa a través de la creu. Per a mi, aquest és el model de l’amor que Jesús ens va deixar i per això em parla de la comprensió de la meva vocació.
També sento que posa davant nostre la veritat del nostre misteri que és molt més del que fem i per aquesta raó continuem vivint-lo fins el dia de la nostra mort. A vegades, les rscj questionen el seu valor si ja no tenen un ministeri actiu. El cor envoltant el món ens parla de que el nostre ministeri és permanent, que mai l’abandonem.
Per a mi, personalment, la pregària d’intercessió ha arribat a ser important i està lligada a la nostra responsabilitat amb el món. Això pot sonar grandiós, però és vist desde la posició de la viuda i la seva contribució al Temple. Encara que sigui petit, és una resposta a la crida de descobrir i revelar l’amor amb el que hem estat regalades, un amor que enviem a través del món en la mesura que portem aquest món davant Déu que ens ha creat.

Bon dia i bona festa a tothom !!
Teresa

4 comentaris:

Anònim ha dit...

¡¡Feliz día Teresa!!,
un abrazo grande
volvoreta

Anònim ha dit...

Teresa
La teva telefonada matinal m'ha situat en la Festa d'avui.
Et felicito a tu i a les teves companyes (del pis) per la diada,
Jo també l'he viscut en l'Eucaristia.
Penso en vosaltres i en tot el món que està tan necessitat d'Amor.
Una abraçada
montse.

Anònim ha dit...

Jo també he compartit l'Eucaristia y viscut la festa amb les teves germanes insulars.

Molts d'anys a totes!
Catimar.

Anònim ha dit...

Per molts anys al Sagrat Cort i a totes les reverendes mares!

Enric