diumenge, 18 de juliol de 2010

DIUMENGE, SET DEL MATÍ

Coses del Camp de Treball... aquest diumenge, a les set del matí, em trobava pel carrer. Acabada de llevar, amb la bossa del pa a la mà, buscava un forn.
A aquestes hores d'un dia de festa el carrer és un espai de contrastos i experiments sociològics. Per una banda, els que anem recent dutxats amb la clenxa ben pentinada. Se'ns veu nets i desperts. Per altra banda, els que acaben la nit, els que amb la roba desmanegada surten dels afterhours, els que dormen dins un cotxe o s'asseuen a la vorera a esperar no sé què.
Dues realitats, dos mons que es miren amb desconfiança i incomprensió. Els que creiem que el diumenge està per aprofitar-lo d'empeus i els que pensen que està fet per dormir-lo. Els que ens agrada la claror del dia i els que prefereixen les ombres de la nit.
Primer diumenge de Camp de Treball, d'un Camp en el que tretze joves faran una experiència de servei i oferiran el seu temps a un grup de nens del Raval. Una tasca lloable en aquests temps i per la que caldrà anar ben descansats.
Llibertat per passar-s'ho bé però responsabilitat per assumir un compromís que exigeix molta paciència i energia. Per això a les 12h diem "bona nit". Per això no ens importa llevar-nos un diumenge a les set del matí.
Teresa