dilluns, 18 de gener de 2010

POBRESA, CRISI... ACCIÓ!

Tota situació inesperada i impactant necessita un temps d'assimilació, un espai en el que recordar on som, què ha passat i cap a on volem anar a partir d'aquell moment. Una pèrdua, una gran noticia, un esdeveniment sobtat ens pot fer trontollar per uns moments, dubtar del que fins aleshores semblava una veritat segura. Tota situació de crisi pot ser una oportunitat, si així ho volem.
La realitat que el món pateix avui: la pobresa, el repartiment injust de les riqueses, la violència que se'n deriva, la manca de solidaritat... sembla esvair-se en moments puntuals, de crisi, davant de grans catàstrofes. Des de dimecres passat som testimonis de múltiples crides a ajudar qui està molt pitjor que nosaltres, sense casa, sense aigua potable, sense menjar calent. I ja no parlem dels milers de morts, que per desgràcia ja no necessiten cap gest de solidaritat.
Avui alguns alumnes de l'escola estaven inquiets: volien fer alguna cosa per Haití. Estan acostumats a Campanyes de Nadal, de Solidaritat, dies de la Pau.... en un calendari establert des de l'inici de curs. Però la vida ens trastoca l'agenda i també les programacions pastorals, i exigeix una dosi d'espontaneitat i rebel·lia. El que els adults no sabíem com moure, ho han pensat ells.
Mentre un alumne miri més enllà d'ell mateix... valdrà la pena seguir educant.
Teresa