dimarts, 29 de juny de 2010

ELS MÈRITS DEL CONSTITUCIONAL

No cal ser gaire experta per adonar-se'n que la sentència del Tribunal Consitucional ha superat quasi bé totes les expectatives. I no és d'extranyar, tant temps com l'hem esperada!
De fet, escolant una mica d'aquí i d'allà, sembla que no parlin de la mateixa notícia. Algunes reflexions en ple estat de confusió...
a.- els senyors jutges del Constitucional, després de quatre anys d'intensa activitat, han estat exemple per a tots els ciutadans a l'hora de millorar el rendiment i l'eficàcia a la feina. Està clar que són dels que treballen millor sota pressió. Admirables, però no imitables.
b.- la sentència dictada ha emprenyat, indignat un país. I no parlo només de Catalunya. A les Espanyes tambe s'ha reaccionat amb indignació, encara que sigui d'una altra mena. Seguim amb les espases alçades. Res no ha canviat.
c.- la reacció catalana, liderada per una institució tan prestigiosa com Òmnium Cultural, es farà pal·lesa al carrer el proper dissabte 10 de juliol. El Passeig de Gràcia, per unes hores, es confondrà amb la platja de la barceloneta, excepte pels para-sols.
d.- i el símptoma definitiu: aquesta nit, i ara parlem de futbol, Portugal es beneficiarà amb uns milers més d'aficionats catalans, cansats d'humiliacions i oprobis. I guanyi qui guanyi, sempre podrem trobar alguna emissora gens sospitosa que enyori l'Imperio en el que nunca se ponía el sol. I és que ja hi ha qui diu: "Con Carlos V vivíamos mejor".
Teresa