dimecres, 4 d’agost de 2010

MEETING POINT

Tothom té un lloc de trobada. A Barcelona, sabem que el Zurich és el més emprat. De fet, quan l'excés de puntualitat t'hi fa estar una estona llarga, pots veure com persones de tota mena hi coincideixen per anar a dinar, fer un cafè o tornar a casa després de comprar o realitzar unes gestions. El lloc de trobada de les monges del Sagrat Cor, cada estiu, és el poblet de Santa Maria de Huerta (Sòria). No el coneixeu? No us el perdeu.... No tant pel poblet com per l'abadia cistercenca que el presideix, absolutament imponent, i la seva comunitat de monjos ben viva.
Aquí cada estiu fem i defem, dialoguem i fins i tot discutim. També és lloc de retrobar-nos al cal d'un any i de posar-nos al dia. Santa Maria és sinònim d'acollida i amistat.
Aquest any el tema que centra aquesta trobada és el camí cap a la nova província. Res de nou perquè totes les congregacions fem el mateix viatge, però tot per fer perquè cada procés té la seva història i les seves peculiaritats. Pel que ahir ens presentaven, sembla que la nostra realitat és bastant més senzilla que altres. Una sola província que coincidirà amb els límits polítics d'Espanya no augura excessives dificultats. Però cal fer un camí col·lectiu, escoltar totes les veus, cuidar les diferències... que asseguri que totes hi arribem amb bona disposició i alhora. No ens podem deixar a ningú pel camí.
Teresa