dilluns, 18 d’octubre de 2010

CONTRA EL SILENCI I CEGUESA

La vida, plena de contrastos, pot ser, si ho volem, una escola farcida d'aprenentatges. En aquest cas alliçonar no vol dir renyar sinó oferir-nos la possibilitat de ser una mica més savis. Què és sinó el fet de viure?
El llibre "Tendríamos que haber gritado" de Ch. Feldamnn ens acosta al personatge de Dietrich Bonhoeffer d'una manera profunda i molt amena alhora. Un jove pastor protestant, intel·lectual i just, es veu sobrepassat pel temp que li toca viure: l'ascens del nazisme i l'holocaust que se'n deriva. A partir d'un posicionament més aviat tebi, veurem com la teologia que fonamenta la seva vida el fa decantar-se per una acció directa i arriscada contra aquell moviment basat en l'odi i la destrucció de tot allo que se sortís dels seus paràmetres.
De la por i la cautela, Bonhoeffer va passar a posicions molt arriscades que li van costar la vida i un llarg patiment final. No podia romandre en silenci. El que succeia al seu voltant era massa colpidor. La fe en Jesús crucificat el va fer interpretar i acceptar la seva pròpia passió, una mort en comunió amb totes les morts injustes del seu voltant que no va voler ignorar.
Teresa