dijous, 23 de desembre de 2010

BON NADAL I AQUESTES COSES QUE ES DIUEN

Ahir em van felicitar el Nadal d'una manera que em va sorprendre: Si no ens veiem, Bon Nadal i aquestes coses que es diuen. Què debia voler dir amb aquestes coses que es diuen? Potser és que ens felicitem de manera molt superficial, sempre amb la mateixa cantarella, sense posar-hi gaire èmfasi ni pensar de veritat en la persona que tenim al davant. Com quan a missa extens la mà per donar la pau i et trobes una mà flàcida, sense cap expressió ni intenció de res.
Què volem dir quan diem Bon Nadal o Bones Festes? Li desitgem el millor a aquella persona? Li destigem uns dies tranquils de família i descans? Li desitgem, si és creient, que aculli en el seu cor a Déu que es fa home i es compromet amb la humanitat sencera?
Tot aquests desitjos són lloables si ho fem conscientment. Abans, amb les felicitacions que omplien les cases tots havíem passat prèviament uns minuts elaborant un text, tot fent present en la nostra memòria a la persona escollida. Ara que ja no n'enviem (jo, por exemple, no en faig cap) i que a tot estirar fem un correu electrònic col·lectiu, hem perdut aquella estona d'estar amb cada persona. És per això que em forço a escriure (emails) de manera individual a persones concretes, que planifico algunes trucades, que vull estar atenta a gent que sé que agrairà el record, sobre tot perque és Nadal. És per això que vull felicitar-vos el Nadal a tots els que seguiu treient el cap per aquest bloc, quasi quatre anys després de començar-lo. Per un moment visualitzo noms, cares, comentaris, i fins i tot rostres que no conec i desitjo a cadascú allò que de veritat necessiteu, que aquests dies pogueu disfrutar de la família i que acolliu en el vostre cor al Déu amb nosaltres que fent-se home es compromet per sempre amb tota la humanitat.
Teresa