dijous, 10 de març de 2011

QUINZE BONES NOTÍCIES

Avui estem de sort. Si hi ha dies que ens costa trobar una sola bona notícia a les portades dels diaris, avui en tenim quinze. No és que la portada vingui en format XXL, sinó que quinze persones estan d'enhorabona perquè se'ls ha reconegut el dret a la vida, que no pot ser manllevat en nom de l'Estat ni de la justícia. El Governador de l'estat d'Illinois (EEUU) ha firmat l'abolició de la pena de mort, que estava en suspensió des de l'any 2000. Una idea molt discutida, un debat que cap candidat a president d'aquell país, ni tan sols Obama, ha posat mai en el seu programa electoral. Saben que la pena capital té molts defensors, i cada defensor és un vot.
La commutació per la cadena perpètua que s'ha aplicat els quinze condemnats a mort segueix sent un càstig suficientment exemplar. Ningú pot dir que queden desprotegits enfront dels assassins ni que la societat estigui en perill.
Illionis no aboleix la pena de mort perquè consideri que és injusta, ni perquè no cregui que molts condemnats se la mereixen. Aboleix la pena de mort perquè són conscients que a les darreres dècades s'ha executat a inocents i no volen que aixì es torni a repetir. Potser no és la primera raó que jo defensaria, però el fet és el que compta i el resultat és el mateix. Com diuen per aquí, tota pedra fa paret.
Teresa