dimecres, 18 de maig de 2011

INDIGNEU-VOS

Podriem pensar que aquest anomenat moviment del 15-M, aquests joves que estan acampant al centre d'algunes ciutats de l'Estat Espanyol, són fills del llibre "Indigneu-vos", del francès Stéphane Hessel, super vendes aquesta darrera temporada al nostre país. Persones que l'han llegit em diuen que el llibre és simple, sense grans profunditats, però que apel·la a la pròpia responsabilitat i la participació política, sobretot ara que el sistema ha fet fallida.

El que no té cap sentit és veure com en una situació tan greu com la que estem patint, ens quedem a casa i contemplem la realitat a través de la televisió, mentre aquest país acumula milions d'aturats i les famílies sense ingressos, els desnonaments, les cues als menjadors socials.... es multipliquen dia a dia sense remei aparent.

Diuen que no ens movem per res. Que jo sàpiga, quasi 100.000 culés (i molts més sense carnet) frisaven per una entrada el dia 28 al nou estadi de Wembley. Que Shakira omplirà de gom a gom el Palau Sant Jordi d'aquí pocs dies. Que aquest cap de setmana totes les platges faran el seu agost...

Ja que la vida són quatre dies mal comptats, indignem-nos o il·lusionem-nos per alguna cosa que valgui la pena.

Teresa