diumenge, 9 d’octubre de 2011

CORRESPONSABLES DEL MÓN

Davant de les noves mobilitzacions socials que estem seguint aquests dies, i amb l'horitzó de la convocatòria del 15 d'octubre, us comparteixo un fragment de "Terra dels homes" de Saint-Exupéry que he llegit recentment. En una frase, que de senzilla no en té res: responsables de la nostra feina, corresponsables del món.
"... La seva veritable qualitat, però no és aquesta. La seva grandesa és sentir-se responsable. Responsable d'ell, del correu i dels companys que l'esperen. Ell té a les mans l'alegria o la pena de tots ells. Responsable de tot allò que és bastit de nou allà baix, en el món dels vivents: coses en les quals ell ha de participar. Responsable una mica, del destí dels homes en la mesura del seu treball.
Ell forma part d'aquests ésser amplis que accepten cobrir amplis horitzons amb el seu fullatge. Ser home és, precisament, ser responsable. És conèixer una vergonya davant una misèria que no semblava pas dependre d'un mateix. És estar orgullós d'una victòria que han obtingut els companys. És sentir, en posar la pròpia pedra, que es contribueix a construir el món".
Teresa