dilluns, 5 de març de 2012

JO ET PERDONO, VES-TE'N EN PAU

El temps de quaresma, ben aprofitat, dóna per molt. Ja ens estan anunciant a totes les parròquies i moviments la celebració penitencial pròpia d'aquest temps, és a dir, un espai on reconèixer que a vegades ens equivoquem. Si aquest espai ha de ser mitjançant un sagrament i si aquest sagrament ha de ser individual... ja són altres temes... però el cert és que fem el mal que no volem, i d'això no se'n salva ningú.
Tots hem tingut alguna vegada a la vida aquella malestar interior que és fruit de la nostra pròpia consciència, i hem necessitat explicar-ho, i a vegades, ser-ne perdonats. Quina por em fan les persones que no mostren cap penediment pels seus mals actes !! I quan això és en adolescents, la por es multiplica... Distingir el bé i el mal, i el dolor que les meves accions pot provocar en altres, és un pas pacificador en mi i en la meva vida. Vet aquí que potser sí que tinc una petita part de responsabilitat en la pau del món !!
Us presento el darrer documental de "30 minuts". Al País Basc saben molt bé què és el dolor. I la por. I la venjança. Però alguns han fet un pas endavant i no es volen quedar en la rancúnia. Volen experimentar la pau i viure en pau. Alguns, pocs, s'hi han atrevit i el seu testimoni m'esperona.
Teresa

2 comentaris:

Anònim ha dit...

A mi també m'ha resultat impressionant el testimoni que apareix en aquest documental. Tot un exemple a mostrar (i dic mostrar perquè sens dubte podem fer una gran feina els educadors)per tal de creure i treballar per la reconciliació com a via per aconseguir la pau. Testimoni i exemple de Bona Nova! Yolanda

Anònim ha dit...

Fa pensar molt aquestes declaracions de diferents persones. Un ha patit la mort del pare i la conversa amb un d'ETA és interesantíssim i molt ben portada.L'altre també expressa una feina que ha fet i es veu com ell mateix veu que no li quadra en el seu pensament.
Em pregunto, què és el perdó? Unes paraules? Un sentiment?
Ho vaig mirar i escoltar amb molta atenció i continuo amb la pregunta: Quan hi ha perdó?
M0ntserrat Ribas