dijous, 10 de maig de 2012

15-M: UN ANY

Ara fa un any del moviment anomenat 15-M. La seva repercussió no va passar inadvertida per a ningú. Manifestacions, acampades, manifestos... Els joves, cansats d'un sistema paralitzant, es reunien per intercanviar idees i per debatre propostes. Com els fòrums de l'antiguitat, la plaça pública era l'espai de trobada i les xarxes socials el mitjà de difusió.
Enmig d'aquell moviment, un home en va ser considerat l'ideòleg. Un home de més de 90 anys, l'últim redactor viu de la Declaració dels Drets Humans. Un convençut de la lluita per un món més just. El seu llibre "Indigneu-vos" es va convertir en obra imprescindible per a milers de joves i no tan joves que buscaven un referent aliè al sistema polític. Stéphane Hessel continua avui convidant-nos, un any després, a mirar més enllà i a posar les bases d'un nou somni.
Teresa1 comentari:

Anònim ha dit...

Gràcies, Teresa, per aquest recordatori. Molts som els que seguim indignats i, perquè creiem en la justícia, serem presents a les convocatòries que es fan a tot arreu.

Esper que ens trobem tots, aquesta horabaixa, per seguir treballant, no pel benestar, sino per la dignitat de tothom amb il·luisó i molta esperança!

Una abraçada des de s'illa.
Catimar.