dimarts, 24 de juliol de 2012

O TOTS O NINGÚ

M'explicaven fa un temps d'una escola que es van plantejar fer una samarreta on hi posés: "Tots som Pastoral". Ja se sap que el Departament de Pastoral a vegades queda arraconat "als de sempre" i es fa difícil implicar-hi el gruix del centre....
De la mateixa manera, quan passa una catàstrofe sembla que ens toca d'aprop si en aquella avió o en aquella inundació hi ha catalans o espanyols (segons els gustos) afectats. Si no.... una desgràcia més.
Aquest matí sentia una jugador de l'Espanyol fer unes declaracions sobre l'incendi que ells van viure relativament aprop al seu stage de Perelada: "Molta gent ha perdut molt". I alguna cosa m'ha fet saltar. Serà per la proximitat geogràfica, cultural, lingüística.... serà perquè tots hem visitat en algun moment o altre l'Alt Empordà, serà perquè al cap i a la fi formem part de la mateixa humanitat i tenim un sol planeta per compartir.... que em deia: "Tots hem perdut molt". No només els habitants d'aquells poblets de muntanya, els estiuejants del país o extrangers... sinó també pel bosc, pels recursos turístics i agraris que els permeten viure, per la bellesa i equilibri de l'ecosistema....Ells, vosaltres, jo mateixa.... en aquest incendi, tots hi hem perdut molt.
Teresa Gomà