dimarts, 4 de desembre de 2012

NI BOU, NI MULA, NI MANDANGUES

Sembla que el periodisme que puntualment s'interessa pel tema religiós està revolucionat. Ara que arriben el fred i el Nadal, Benet XVI ha afirmat en un llibre seu que aquella nit de desembre no hi havia en aquell estable ni bou ni mula. I com que no deuen tenir massa més cosa en la que fixar-se, aquesta notícia ha merescut un titular proporcionat a la seva trascendència.
Deu ser que molts periodistes no s'han llegit mai ni el començament dels evangelis de Lluc ni Mateu, perquè si els haguessin llegit, l'afirmació del Papa no hagués merescut ni un raconet del seu diari. A no ser que els interessos siguin uns altres. Em pregunto què passarà quan descobreixin que a més del bou i la mula, viuen enganyats en la mateixa data del 25 de desembre, possiblement en el poblet de Betlem, en els reis que eren savis i ves a saber.... i en tants i tants detalls que la tradició ha fet seus i els vivim amb absoluta normalitat.
Sense bou ni mula, sense bestiar per donar escalf a aquella criatura, potser el que hem de fer és compensar el fred de l'hivern... amb qui ho pugui necessitar: la comunitat, la família o aquells que fa temps que no veig... i deixar-nos de mandangues !
Teresa

3 comentaris:

Anònim ha dit...

No entenc gaire a què es dedica Benet XVI últimament. Que si els Reis d'Orient venien de l'Occident, de Tartessos exactament, que si no hi havia bou i mula.

Fer fora la tradició de la nostra creença ens porta a una fe despullada de tot el que l'ha enriquit durant segles. Allò que hem cregut d'infants, de joves, també forma part del nostre bagatge religiós.

Enric

Anònim ha dit...

I encara una última cosa. Per explicar d'on venen el bou i la mula, el Sant Pare es remunta a Isaïes (cita animals, així en genèric) i en canvi no esmenta els evangelis apòcrifs, que és on surten amb tot el nom: bou i mula.

Perquè als apòcrifs no se'ls pot citar.

Enric Gomà

Anònim ha dit...

ugymf [url=http://www.drdrebeatscheapsales.com]beats by dre outlet[/url] yqwmkw http://www.drdrebeatscheapsales.com nyha [url=http://www.drebeatsstudioheadphones.com]beats by dre sale[/url] bdbbaj http://www.drebeatsstudioheadphones.com smdx [url=http://www.beatsdreheadphonesonsale.com]cheap beats by dre[/url] dbtldc http://www.beatsdreheadphonesonsale.com nwiyd [url=http://www.dreheadphonesonsales.com]beats by dre outlet[/url] retgni http://www.dreheadphonesonsales.com muiue [url=http://www.drdrebeatssales.com]monster beats[/url] rdfup http://www.drdrebeatssales.com lnpsa [url=http://www.focsa.org.au/myreview/beatsbydre.phtml]cheap beats[/url] afadz http://www.focsa.org.au/myreview/beatsbydre.phtml hqf