diumenge, 11 de març de 2012

LOS IDUS DE MARZO

Reconec que vaig triar "Los idus de Marzo" per la propaganda que n'han fet. Tenia alguna altra opció, però havia sentit que aquesta pel·lícula de George Clooney era "de les que feien pensar". Mai s'ha de desaprofitar l'ocasió d'activar les neurones.
L'argument ens fica al cor de la política, amb les seves aliances, traïcions, veritat i mentides. Un món sense regles on el triomf ho justifica tot. Em pregunto si no passa el mateix en moltes esferes del món professional, i relacional. No crec que calgui dedicar-se a la política per descobrir la part més fosca de les persones i aquelles supòsits que posen preu a quasi bé tothom. Tant se val... les ambicions humanes formen part del nostre factor humà, i crec que ningú se'n salva.
La pel·lícula m'ha agradat. En la meva opinió, va de menys a més. Una primera meitat expositiva que no acaba d'arrencar i una segona part més dinàmica i on les veritats van sortint a la llum, esquitxant sense pietat a tots els personatges. Allà on es busca el poder no hi ha lloc per a la ingenuïtat ni els idealismes: o et fas fort o abandones el vaixell.
Ben dirigida, molt ben interpretada, s'agraeix un cinema "dels que fan pensar".
Teresa Gomà