divendres, 30 de març de 2012

ALMANYA


Els aficionats a detectar errades en els escrits aliens hauran pensat que he escrit depressa, m'he deixat una lletra del títol i no l'he corregit. Seria una opció en moltes ocasions, però no en aquesta. "Almanya" és una proposta que tenim al cinemes aquests dies i que no hi estarà gaire temps perquè no és americana, no hi ha violència, ni persecucions, ni actors o actrius de renom.
Sense tots aquests ingredients que asseguren una bona assistència, ¿perquè recomanar una pel•lícula alemanya, rodada per una emigran turca de segona generació, sobre l'experiència de l'emigració de fa 40 anys del sud d'europa cap als països desenvolupats? Perquè és fresca, amable, fa riure i es molt molt entretinguda. Perquè toca un tema que no és d'un lloc i d'una època con concreta: l'emigració per motius laborals, de futur, d'horitzó. Perquè els que ens creiem que aquests tros de terra és nostre i només nostre, potser hi descobrirem que un dia era de tots i tots hi cabem. Us la recomano. No la deixeu escapar !!
I ara que entrem a la setmana santa... dos replays en DVD: "Gran Torino" i "En un mundo mejor". Peces úniques, pel•licules meravelloses molt escaients per un divendres sant, per exemple... Bona Pasqua !!
Teresa