dissabte, 22 de setembre de 2012

FESTA, MALGRAT TOT

Qui s'atreveix a fer festa en temps de crisi? Doncs sembla que a Barcelona milers i milers de persones busquen la festa per fugir dels mals de cap i les preocupacions. Potser en proporció directa: a més problemes, més necessitat de gaudir de tota mena d'espectacles, per grans i petits, de franc.
Recordo ja fa uns anys, a Chicago, on estava fent unes sessions de formació en una parròquia hispana. Gent molt humil, mexicans immigrants, alguns il·legals. La meva família em va visitar i coincidia amb la celebració de 25 anys de casament d'un matrimoni del grup. Em van convidar i els vaig comentar la visita de la família. La resposta va ser ràpida, natural, sense necessitat de pensar: "Que vinguin també". I jo que n'hagués fet un gran problema i motiu de discerniment... Doncs allà hi vam ser. Acompanyant, disfrutant... de les coses senzilles ben preparades, compartides i viscudes amb sentit.
Festes de la Mercè, la nostra patrona, que ens allibera de la desesperança i ens convida a gaudir plenament de tot allò que s'ha organitzat per tots els racons de la ciutat.
Teresa Gomà