divendres, 30 de novembre de 2012

DEFINITIVAMENT, CREC EN EL MIRACLES

No sé perquè ens frustrem per no entendre els miracles del temps de Jesús. Són fets extraordinaris que superen la nostra capacitat de comprensió, i passar-los per la nostra raó, n'espatlla tota la seva simbologia i força. Que si Bartimeu no era de veritat cec, que si la dona no estava malalta, que si... Sembla que volem asserenar la nostra racionalitat a tota costa, potser per dormir més tranquils.
Jo no sé què va passar. No hi era. Però tampoc em treu el son. Sé que els fets extraordinaris ho són de moltes menes, i que avui encara n'hi ha cada dia, sense que Jesús hagi de dir-hi la seva enmig de la multitud. Avui i demà, en concret, el miracle es diu Gran Recapte (del Banc dels Aliments) i és extraordinari perquè milers de persones expressaran de manera ben senzilla que, per molt malament que ho estiguin passant, saben que sempre hi ha qui ho passa pitjor, i aquesta realitat no els és indiferent. I ho faran anònimament, amb consciència, agraïts d'una col·laboració que és al seu abast i a prop de casa. I cadascú hi posarà alguna cosa.... i en recolliran dotze cabassos ben plens !
Altres miracles? N'hi ha tants ! Però crec que es resumeixen en una actitud: donar el millor que som.... i Déu hi farà més que nosaltres !
Teresa