dimarts, 4 de desembre de 2012

NI BOU, NI MULA, NI MANDANGUES

Sembla que el periodisme que puntualment s'interessa pel tema religiós està revolucionat. Ara que arriben el fred i el Nadal, Benet XVI ha afirmat en un llibre seu que aquella nit de desembre no hi havia en aquell estable ni bou ni mula. I com que no deuen tenir massa més cosa en la que fixar-se, aquesta notícia ha merescut un titular proporcionat a la seva trascendència.
Deu ser que molts periodistes no s'han llegit mai ni el començament dels evangelis de Lluc ni Mateu, perquè si els haguessin llegit, l'afirmació del Papa no hagués merescut ni un raconet del seu diari. A no ser que els interessos siguin uns altres. Em pregunto què passarà quan descobreixin que a més del bou i la mula, viuen enganyats en la mateixa data del 25 de desembre, possiblement en el poblet de Betlem, en els reis que eren savis i ves a saber.... i en tants i tants detalls que la tradició ha fet seus i els vivim amb absoluta normalitat.
Sense bou ni mula, sense bestiar per donar escalf a aquella criatura, potser el que hem de fer és compensar el fred de l'hivern... amb qui ho pugui necessitar: la comunitat, la família o aquells que fa temps que no veig... i deixar-nos de mandangues !
Teresa