dimarts, 5 de febrer de 2013

FETA LA LLEI...

Ens sorpèn i ens dol veure la manca de credibilitat de tants personatges públics. Avui m'ho deien a classe: "En aquest país, tots són iguals". Sembla que la confiança en els nostres polítics és nul·la i si ells són uns referents de servei públic i fan el que fan... què no farem els altres?
Com sempre, generalitzar és molt perillòs, i sovint, erroni. Tots coneixem persones que viuen la seva tasca com a servei públic de veritat, però no se sap què passa, que quan hi ha diners pel mig, se'ns gira el cervell i n'acabem fent alguna de grossa, sense tenir en compte una norma quasi universal que és que tot s'acaba sabent.
Però si volem denunciar aquests abusos i delictes amb plena llibertat de consciència, primer ens hem de preguntar quantes factures hem pagat sense IVA, és a dir, no aportant els impostos legals establerts en bé de la societat. O quan ens hem colat al metro o al bus, de la nostra ciutat o d'una altra. O quan ens hem apropiat d'alguna cosa que no era nostra, amb certa complaença...
Honradesa si, examen de consciència, també.
Teresa Gomà