dilluns, 30 de setembre de 2013

ENS HI JUGUEM MASSA

Segueixo amb sorpresa i fascinació la vaga dels docents, amb un suport molt ampli també de les famílies, a les Illes. Porten dues setmanes de vaga, amb les conseqüències derivades en el ritme del curs i amb el que suposa de pèrdua de sou, per demanar que el Govern Balear es faci enrera amb el TIL (Tractament Integral de Llengües). Em sorprèn la seva fermesa i m'ho confirma la manifestació d'ahir amb més de 100.000 persones a les diverses illes. Moure aquesta quantitat de gent a Catalunya és un mèrit, fer-ho a les Illes, un fet històric.
M'arriben alguns comentaris: això no pot durar massa perquè no cobren, el que els passa és que no tenen la preparació adequada en anglès... I em dol una informació tan esviaixada. Crec que el que passa és que la societat civil ha vist com es traspassava una línia vermella (que diria el President Mas) i tocar la presència de la llengua a l'escola ha estat la gota que ha fet vessar el got. Amb la llengua no s'hi juga perquè és part fonamental de la nostra identitat, li diuen a l'impositiu Bauzá, al que em sembla que el català l'importa ben poc.
Desconec moltes coses del món de les Illes, però les sento germanes i la seva reivindicació també és la meva. I el meu reconeixement i la meva admiració.
Teresa Gomà, rscj