dissabte, 16 de novembre de 2013

COMUNICAR-NOS

Fa un parell de dies vaig assistir a una nova sessió del curs ·"Viure de la fe des de..." de la Fundació Joan Maragall. En aquesta ocasió, el tema era la comunicació i hi van participar dos periodistes: Xavier Sàez (sots director de El Periódico) i Anna Figuera (TV3). El tema m'agradava i el van fer molt entenedor. Amb ells, amb el seu testimoni, vaig reviure el que crec que és una de les meves gran passions: la comunicació.
Algunes persones que creuen que em coneixen podrien dir de mi que sóc una persona poc parladora. Quan sento això, em rebel·lo. Crec que el quan i l'amb qui són clau en aquesta apreciació. En un grup mitjà o gran, probablement em mantindré en un segon pla. En un espai reduït, en el tu a tu, puc ser d'allò més xerraire. Fins aquí un avís pels judicis massa ràpids.
En definitiva, escoltar aquells dos comunicadors em va fer reviure una de les meves grans passions, la d'explicar el que passa, i a vegades el que visc. No us ha passat mai que explicant un fet, una vivència, un sentiment.... se us clarifiquen les idees? A mi em passa sempre. 
Deu ser per això que de petita sentia atracció per un col·lectiu anomenat radioaficionats, i m'imaginava de nit, davant un aparell estrambòtic, comunicant-me amb gent  de tot arreu. Deu ser per això que als 20 anys vaig formar part del consell de redacció de la revista Relleu. I durant força anys vaig col·laborar a la web i la revista del Sagrat Cor, i a la web internacional. I, en definitiva, deu ser per això que alimento aquest bloc.
Teresa Gomà, rscj