dijous, 22 de maig de 2014

ANUNCIS IDEOLÒGICS

Em sorprèn la notícia de que Coca cola ha retirat un anunci en que hi participava un actor basc que ha participat en plataformes de suport a presos d'ETA. Suposadament Coca cola és una beguda que ens fa lliures i joves, sigui quina sigui la nostra edat i manera de pensar. Suposadament Coca cola és una empresa que no té més interessos que vendre begudes. I com que només és un negoci comercial, es basa en criteris comercials a l'hora de de promoure els seus productes. 
Em dol el retall, subtil a vegades, aclaparador d'altres, dels nostres drets i llibertats en la vida quotidiana. He de dur una matrícula igual a la de León o Badajoz, no em puc reunir amb tres amics davant la casa d'un política, no puc parlar en català davant un polícia nacional si no vull tenir problemes, no puc dur una estelada al futbol fora de Catalunya, no puc.... Quina serà la propera sorpresa? Prefereixo no imaginar-me-la ...
Potser cal repensar els límits de la llibertat: i si deixem de veure pel·lícules del Tom Cruise només perquè pertany a una ·"banda organitzada", tal i com l'ha descrit un tribunal de la civilitzada França? Algú ens diria que ens hem begut l'enteniment...  I si deixem de beure Coca cola i decidim cuidar la nostra salut?
Ens calen marges de llibertat per pensar, decidir i expressar-nos.
Teresa Gomà, rscj

1 comentari:

Anònim ha dit...

La banda organitzada de Cruise és l'Església de la Cienciologia. Considerada una secta per uns quants països europeus. Com l'Opus Dei, una secta segons Suïssa.

Enric Gomà