dissabte, 13 de setembre de 2014

COMPTE ENRERE

Als mestres ens queden ben poques hores de descans. No és que no estiguem treballant, perquè l'inici de setembre sempre és exigent, sinó que el dilluns, de nou, les aules s'ompliran de petits, mitjans i grans, i podrem donar per iniciat el nou curs. De fet, encara no entenc com s'ho han fet al País Valencià on el dia 3 de setembre ja tenien les aules plenes. Em pregunto qui va prendre, i amb quins criteris, aquesta decisió. Algú, quasi bé segur, que passa els matins en un despatx ben climatitzat. Les mateixes condicions, no ho dubteu, que escoles i instituts.
Dilluns les aules s'ompliran de nens il·lusionats, d'adolescents resignats. Els mestres... creuarem la porta amb decisió, barreja d'il·lusió i realisme. Com funcionarà aquest any la classe? Quin alumne em buscarà les pessigolles? Com podré arribar amb eficàcia a cadascun d'ells?
D'aquí a poques hores, els autèntics protagonistes de la nostra tasca educadora agafaran de nou les motxilles i sortiran de casa rumb a l'escola. Comença el compte enrere.
Teresa Gomà, rscj

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Resistir és vèncer, com deia Negrín.

Enric

Anònim ha dit...

Teresa ja saps que m'agrada el que escrius perquè poses paraula al que moltes vegades pens.
Aquí ja hem començat amb tanta calor ha estat difícil fer classe, però com dius la il·lusió i la ganes de viure experiències d'esforç i de superació engresca als qui tenim vocació d'educadors, encara que faci molta calor.