dimecres, 29 d’octubre de 2014

PER SI NO FOS CASUALITAT

M'agrada escoltar la ràdio. A vegades, en plena conversa sobre l'actualitat, moltes vegades de temes ben planers, em pregunten, com és que saps tantes coses? i jo els responc, ràpidament i sense donar-me cap mena de mèrit: escolto la ràdio!  
Doncs aquest matí, escoltava una entrevista de la Mònica Terribas a la Teresa Forcades. I m'han vingut algunes imatges recents, d'altres dones que estan marcant el dia a dia del nostre pais: l'Ada Colau, recentment entrevistada al programa "El convidat", la Muriel Casals, xopa de dalt a baix a la concentració de la Plaça Sant Jaume ara fa unes setmanes, la Carme Forcadell, a la Pl Catalunya, exigint al president Mas eleccions plebiscitàries abans de tres mesos, i la Lucía Caram, una altra dona atenta a la realitat, amfitriona de "El convidat" diumenge passat.
Dones valentes, dones provades, dones que escolten la societat i surten al carrer. Dones entregades que han fet d'una qüestió social, un repte personal. Casualitat que tota aquest potencial humà s'encarni en unes dones? Potser sí....  però per si no fos casualitat, potser que en valorem la seva fermesa i lideratge. I que, pas, tots n'aprenguem alguna cosa.

                                                                                                    Teresa Gomà, rscj