diumenge, 5 d’abril de 2015

PASQUA, AQUÍ I ARA

La Pasqua, aquesta festa cristiana que a casa nostra per a molta gent es redueix a menjar un pastís amb un ou de xocolata, pollets grocs i "plumeros" de colors vistosos i variats, no deixa de ser una oportunitat per descobrir tota aquella vida que s'amaga en la quotidianitat. Si som sincers, creients o no, tenim múltiples experiències en aquesta línia. Un cop de sort, una bona elecció, un canvi inesperat... o senzillament, reconèixer tot allò de bo que cada dia se'ns regala. 
A vegades hi ha casos més extraordinaris, que encara que no siguin nostres, ens descobreixen aquella vida que brolla absolutament a tot arreu. Amb aquesta intenció, dissabte sant vaig anar a veure "La historia de Marie Heurtin". Una noia sorda, muda i cega, castigada a sobreviure com una salvatge... en qui algú es va fixar. Vet aquí el cop de sort, el canvi inesperat. Algú va creure en les seves possibilitats, i hi va creure cegament. Dedicació, fe, temps, esperança... apostes pel miracle d'una vida diferent. Amb ell, una transformació personal i social, perquè tota gran fita modifica el propi entorn.La intuïció d'algú convertida en certesa. 
Com aquelles dones que anaren de bon matí al sepulcre sense saber com còrrer la pedra. La seva persistència modifica la seva existència i transforma el seu món. En seva esperança s'empelta, fins avui, la nostra vida.
Teresa Gomà, rscj