dimarts, 22 de setembre de 2015

EDUCACIÓ EN EL LLEURE, MÉS URGENT QUE MAI !

Ahir vaig anar a la reunió de presentació del Cau del meu nebot, el Fuong. Durant més d'una hora ens van explicar el sentit i l'organització d'una entitat amb més de 50 anys d'història que només busca, i de manera desinteressada, el desenvolupament humà d'un centenar de nens i joves. Van posar molt èmfasi en l'estimació i el compromís amb el país i el servei als altres. Em vaig sentir en un altre món: caps voluntaris, mitjans senzills i creatius, excursions per estimar la muntanya... Em va recordar els meus anys d'esplai, ja fa molt temps, on els jocs, el teatre, les cançons eren el centre dels caps de setmana. 
Per contrast, quan els caps de setmana torno a casa meva.... em trobo amb riuades de gent de totes les edats que es dirigeixen a un gran centre comercial proper on ofereixen un oci que es pot qualificar de moltes maneres menys desinteressat.
Avui de bon matí reconec en el mèrit que tenen aquestes entitats altruistes. Hores i hores de feina per uns ideals que no es volen perdre. Mentre hi hagi gratuïtat, la humanitat té esperança.
Teresa Gomà, rscj