dijous, 8 d’octubre de 2015

ELS NOBEL DEL CARRER

Aquesta setmana estan sortint els nous premiats amb els Nobel. Literatura, física... i demà el de la Pau. Sempre m'agrada comentar a classe les persones premiades, perquè tot i que algunes vegades envoltats per la polèmica, els premis Nobel són condecoracions exemplars, d'aquelles que te'n sents orgullosa, perquè sense dubte, ajuden a que la societat millori, i això en aquests temps no és precisament el que predomina. 
O sí.... Ahir mateix, veia un home recollint alguna cosa que a una altra persona li havia caigut. Ho feia amb la lleugeresa de la joventut, però amb el somriure del qui sap que els petits gestos són els que de veritat ens arriben al cor. Les accions gratuïtes i espontànies, que parlen d'una acció no premeditada sinó integrada en la pròpia vida, de manera natural i encomanadissa. 
El 8 de desembre tindrem homes i dones rellevants dalt d'un escenari. Ahir, avui demà.... tots nosaltres ens podem sentir igualment orgullosos amb la nostra pròpia acció exemplar, per petita que sigui. 
Teresa Gomà, rscj